menu

Radio Nowhere

Σtella (GR)


Η Σtella (κατά κόσμον Στέλλα Χρονοπούλου) είναι μια indie pop τραγουδίστρια-συνθέτρια και ζωγράφος. Ως έδρα της έχει την Αθήνα

Biography


Η Σtella (κατά κόσμον Στέλλα Χρονοπούλου) είναι μια indie pop τραγουδίστρια-συνθέτρια και ζωγράφος. Ως έδρα της έχει την Αθήνα, στην οποία μεγάλωσε και ακολούθησε τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα.

Συστήθηκε στο ελληνικό –και όχι μόνο– κοινό με το ομώνυμο άλμπουμ της, Σtella. Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα indie pop κομμάτια με σαφείς 80’s αναφορές και «αέρα» εξωτερικού. Η διανομή του έγινε από την In-Ear Records. Η ηχογράφηση έγινε στο King’s Elephant Basement σε παραγωγή της ίδιας της Σtella και του ΝΤΕΙΒΙΝΤ. Ο δίσκος περιέχει πολλά κομμάτια που «έπαιξαν» στα εναλλακτικά ραδιόφωνα όλης της χώρας: Picking Words, Made To Attack, Last Minute Boy κ.α. Ο δίσκος κλείνει με το κομμάτι Libya, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή των γονιών της Σtella ως γιατρών στη Λιβύη.

Δύο χρόνια αργότερα έδωσε στην κυκλοφορία το άλμπουμ Works For You, πάλι σε διανομή της In-Ear Records και παραγωγή του NTEIBINT. Κομμάτια όπως το Works For You και το Way To Go κέρδισαν και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού και των ραδιοφωνικών παραγωγών.

Τα επόμενα χρόνια η Σtella παρουσίασε τη δουλειά της σε όλα τα μεγάλα venues της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Το 2017 έκανε Βαλκανικό tour. Παράλληλα, προστέθηκε στο lineup πολλών φεστιβάλ του εξωτερικού όπως το Europavox, το South By Southwest και το Eurosonic Festival.

Στα μέσα του 2019 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το καναδικό label Arbutus, το οποίο κάποτε είχε «φιλοξενήσει» καλλιτέχνες όπως η Grimes. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που μία καλλιτέχνης εκτός Καναδά εντάσσεται στην οικογένεια του συγκεκριμένου label. Την ίδια περίοδο, κυκλοφόρησε και τρία singles, το Samba, το The Race και το The Break.

Η μπάντα της Σtella αποτελείται από τους: Βελισσάριο Πρασσά (μπάσο), Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα, φωνητικά) και Ηλία Αρωνίδη (ντραμς).

Memorabilia


Σtella Polaroid

Η Σtella με τον παραγωγό Βασίλη Γκαλιμάνη στο στούντιο του Radio Nowhere.
  • cover play_circle_filled

    Radio Nowhere #live

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play